कविता

छलकता हमरो जवनिया – Chhalakata Hamro Jawaniya Lyrics – Pawan Singh (Bhojpuri Gana)

पढ़ें “छलकता हमरो जवनिया” लिरिक्स

छलकत हमरो जवनिया ऐ राजा

ऐ छलकत हमरो जवनिया ऐ राजा
जइसे की बलटी के पनिया हो
कुछो बोली

हो रानी हमहू ओबेरलोड बानी हो
आवा धाली
रानी हमहू ओबेरलोड बानी हो
आवा धाली

रउवा बानी तइयार हमहू बानी तइयार
आई ओढ़ी के ओढ़नी कटी जानी
कली जवन कारे मन सब रउरे बा धन
राजा कहिये से हम ई जोगयले बानी

रानी फेरा में जब से तोहरे लागल बानी
जाने हम केतना रतिया अस ही जागल बानी

रउवेला राजा हम त खटिया बिछवनी
देखि लगा के मच्छर दनिया हो
चली चली …. ह हा….
ऐ रानी हमहू ओबेरलोड बानी हो
आवा धाली
रानी हमहू ओबेरलोड बानी हो
आवा धाली

निमन मिलल बिस्तर
जानी करी इ बेकार तनि मोका के फायदा
उठाई आई
आपन सीना से सटा के
दूरी सगरो मिटा के राजा
होठवा से होठवा सटाई आई
लागे एक ही दिनवा में हमके तार देबु हो
सारा लब के खजाना आजवे झार लेबु हो

रउरे ला हाजिर बाड़ी रउरे ई रनिया
दूसर के करी छेड़खनिया हो कुछो करली
ओ हो
रानी हमहू ओबेरलोड बानी हो आवा धाली
ऐ रानी हमहू ओबेरलोड बानी हो आवा धारली

विदेशों में जा बसे बहुत से देशवासियों की मांग है कि हम छलकता हमरो जवनिया भोजपुरी गीत को देवनागरी हिंदी के अतिरिक्त अंग्रेजी / रोमन में भी प्रस्तुत करें ताकि वे भी इस छलकता हमरो जवनिया गाने को पढ़ सकें व आनंद ले सकें। पढ़ें यह भोजपुरी गाना रोमन में

Read Chhalakata Hamro Jawaniya Bhojpuriya Raja

chalakata hamaro javaniyā ai rājā

ai chalakata hamaro javaniyā ai rājā
jaise kī balaṭī ke paniyā ho
kucho bolī

ho rānī hamahū oberaloḍa bānī ho
āvā dhālī
rānī hamahū oberaloḍa bānī ho
āvā dhālī

rauvā bānī taiyāra hamahū bānī taiyāra
āī oढ़ī ke oढ़nī kaṭī jānī
kalī javana kāre mana saba raure bā dhana
rājā kahiye se hama ī jogayale bānī

rānī pherā meṃ jaba se tohare lāgala bānī
jāne hama ketanā ratiyā asa hī jāgala bānī

rauvelā rājā hama ta khaṭiyā bichavanī
dekhi lagā ke macchara daniyā ho
calī calī …. ha hā….
ai rānī hamahū oberaloḍa bānī ho
āvā dhālī
rānī hamahū oberaloḍa bānī ho
āvā dhālī

nimana milala bistara
jānī karī i bekāra tani mokā ke phāyadā
uṭhāī āī
āpana sīnā se saṭā ke
dūrī sagaro miṭā ke rājā
hoṭhavā se hoṭhavā saṭāī āī
lāge eka hī dinavā meṃ hamake tāra debu ho
sārā laba ke khajānā ājave jhāra lebu ho

raure lā hājira bāड़ī raure ī raniyā
dūsara ke karī cheड़khaniyā ho kucho karalī
o ho
rānī hamahū oberaloḍa bānī ho āvā dhālī
ai rānī hamahū oberaloḍa bānī ho āvā dhāralī

यह भी पढ़ें

ले लो पुदीनातुम्हारे सिवाराते दिया बुता के पियालाल घाघरा

सन्दीप शाह

सन्दीप शाह दिल्ली विश्वविद्यालय से स्नातक हैं। वे तकनीक के माध्यम से हिंदी के प्रचार-प्रसार को लेकर कार्यरत हैं। बचपन से ही जिज्ञासु प्रकृति के रहे सन्दीप तकनीक के नए आयामों को समझने और उनके व्यावहारिक उपयोग को लेकर सदैव उत्सुक रहते हैं। हिंदीपथ के साथ जुड़कर वे तकनीक के माध्यम से हिंदी की उत्तम सामग्री को लोगों तक पहुँचाने के काम में लगे हुए हैं। संदीप का मानना है कि नए माध्यम ही हमें अपनी विरासत के प्रसार में सहायता पहुँचा सकते हैं।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

हिंदी पथ
error: यह सामग्री सुरक्षित है !!
Exit mobile version