धर्म

एकदंताय वक्रतुण्डाय – Ek Dantaya Vakratundaya

पढ़ेंएकदंताय वक्रतुण्डाय”

एकदंताय वक्रतुण्डाय गौरीतनयाय धीमहि।
गजेशानाय भालचन्द्राय श्रीगणेशाय धीमहि॥

गणनायकाय गणदेवताय गणाध्यक्षाय धीमहि।
गुणशरीराय गुणमण्डिताय गुणेशानाय धीमहि।
गुणातीताय गुणाधीशाय गुणप्रविष्टाय धीमहि।
एकदंताय वक्रतुण्डाय गौरीतनयाय धीमहि।
गजेशानाय भालचन्द्राय श्रीगणेशाय धीमहि॥

गानचतुराय गानप्राणाय गानान्तरात्मने।
गानोत्सुकाय गानमत्ताय गानोत्सुकमनसे।
गुरुपूजिताय गुरुदेवताय गुरुकुलस्थायिने।
गुरुविक्रमाय गुह्यप्रवराय गुरवे गुणगुरवे।
गुरुदैत्यगलच्छेत्रे गुरुधर्मसदाराध्याय।
गुरुपुत्रपरित्रात्रे गुरुपाखण्डखण्डकाय।
गीतसाराय गीततत्त्वाय गीतगोत्राय धीमहि।
गूढगुल्फाय गन्धमत्ताय गोजयप्रदाय धीमहि।
गुणातीताय गुणाधीशाय गुणप्रविष्टाय धीमहि।
एकदंताय वक्रतुण्डाय गौरीतनयाय धीमहि।
गजेशानाय भालचन्द्राय श्रीगणेशाय धीमहि॥

ग्रन्थगीताय ग्रन्थगेयाय ग्रन्थान्तरात्मने।
गीतलीनाय गीताश्रयाय गीतवाद्यपटवे।
गेयचरिताय गायकवराय गन्धर्वप्रियकृते।
गायकाधीनविग्रहाय गङ्गाजलप्रणयवते।
गौरीस्तनन्धयाय गौरीहृदयनन्दनाय।
गौरभानुसुताय गौरीगणेश्वराय।
गौरीप्रणयाय गौरीप्रवणाय गौरभावाय धीमहि।
गोसहस्राय गोवर्धनाय गोपगोपाय धीमहि।
गुणातीताय गुणाधीशाय गुणप्रविष्टाय धीमहि।
एकदंताय वक्रतुण्डाय गौरीतनयाय धीमहि।
गजेशानाय भालचन्द्राय श्रीगणेशाय धीमहि॥

विदेशों में बसे कुछ हिंदू स्वजनों के आग्रह पर यह मधुर गीत को हम रोमन में भी प्रस्तुत कर रहे हैं। हमें आशा है कि वे इससे अवश्य लाभान्वित होंगे। पढ़ें यह गीत रोमन में–

Read Dantaya Vakratundaya Lyrics

ekadaṃtāya vakratuṇḍāya gaurītanayāya dhīmahi।
gajeśānāya bhālacandrāya śrīgaṇeśāya dhīmahi॥

gaṇanāyakāya gaṇadevatāya gaṇādhyakṣāya dhīmahi।
guṇaśarīrāya guṇamaṇḍitāya guṇeśānāya dhīmahi।
guṇātītāya guṇādhīśāya guṇapraviṣṭāya dhīmahi।
ekadaṃtāya vakratuṇḍāya gaurītanayāya dhīmahi।
gajeśānāya bhālacandrāya śrīgaṇeśāya dhīmahi॥

gānacaturāya gānaprāṇāya gānāntarātmane।
gānotsukāya gānamattāya gānotsukamanase।
gurupūjitāya gurudevatāya gurukulasthāyine।
guruvikramāya guhyapravarāya gurave guṇagurave।
gurudaityagalacchetre gurudharmasadārādhyāya।
guruputraparitrātre gurupākhaṇḍakhaṇḍakāya।
gītasārāya gītatattvāya gītagotrāya dhīmahi।
gūḍhagulphāya gandhamattāya gojayapradāya dhīmahi।
guṇātītāya guṇādhīśāya guṇapraviṣṭāya dhīmahi।
ekadaṃtāya vakratuṇḍāya gaurītanayāya dhīmahi।
gajeśānāya bhālacandrāya śrīgaṇeśāya dhīmahi॥

granthagītāya granthageyāya granthāntarātmane।
gītalīnāya gītāśrayāya gītavādyapaṭave।
geyacaritāya gāyakavarāya gandharvapriyakṛte।
gāyakādhīnavigrahāya gaṅgājalapraṇayavate।
gaurīstanandhayāya gaurīhṛdayanandanāya।
gaurabhānusutāya gaurīgaṇeśvarāya।
gaurīpraṇayāya gaurīpravaṇāya gaurabhāvāya dhīmahi।
gosahasrāya govardhanāya gopagopāya dhīmahi।
guṇātītāya guṇādhīśāya guṇapraviṣṭāya dhīmahi।
ekadaṃtāya vakratuṇḍāya gaurītanayāya dhīmahi।
gajeśānāya bhālacandrāya śrīgaṇeśāya dhīmahi॥

यह भी पढ़ें

आज बुधवार हैखजराना गणेश मंदिरसिद्धिविनायक आरतीदेवा श्री गणेशागजाननाशेंदुर लाल चढ़ायोमोरया रेतेरी जय हो गणेश लिरिक्सघर में पधारो गजानंद जीविघ्नहर्ताश्री गणेश जी की अमृतवाणीगणपती स्तोत्र अथर्वशीर्षगणेश स्तुतिऋणहर्ता गणेश स्तोत्रगणेश अष्टकमगणेश जी के 108 नामगणेश जी के भजनवक्रतुण्ड महाकाय सूर्यकोटि समप्रभजय गौरी लाल तेरी जय होवेहे गणपति गजाननजय गणेश काटो कलेशअपने रंग रंगलो गजाननआओ आओ गजानन आओगौरी के लाड़ले

सन्दीप शाह

सन्दीप शाह दिल्ली विश्वविद्यालय से स्नातक हैं। वे तकनीक के माध्यम से हिंदी के प्रचार-प्रसार को लेकर कार्यरत हैं। बचपन से ही जिज्ञासु प्रकृति के रहे सन्दीप तकनीक के नए आयामों को समझने और उनके व्यावहारिक उपयोग को लेकर सदैव उत्सुक रहते हैं। हिंदीपथ के साथ जुड़कर वे तकनीक के माध्यम से हिंदी की उत्तम सामग्री को लोगों तक पहुँचाने के काम में लगे हुए हैं। संदीप का मानना है कि नए माध्यम ही हमें अपनी विरासत के प्रसार में सहायता पहुँचा सकते हैं।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

हिंदी पथ
error: यह सामग्री सुरक्षित है !!
Exit mobile version