धर्म

कमला देवी के 108 नाम – Kamla Devi 108 Naam

माता कमला 108 नाम जातकों को जीवन में भौतिक और आध्यात्मिक दोनों ही तरह के सुख प्रदान करने वाले हैं। माँ लक्ष्मी की भांति ही माता कमला भी धन, भाग्य और सुख-समृद्धि की देवी हैं। विष्णुप्रिया माँ लक्ष्मी के इस स्वरुप की पूजा-अर्चना कर यदि माँ कमला 108 नाम जपें जाएं तो जीवन में सौभाग्य की प्राप्ति होती है।

कहते हैं माँ कमला के 108 नाम के श्रवण मात्र से ही सभी प्रकार के दुखों का अंत होता है और आर्थिक समस्याओं से निजात प्राप्त होता है। श्री कमला 108 नाम नामक स्तोत्र का पाठ करें जिससे आपको सौभाग्य और आरोग्य के साथ-साथ देवी लक्ष्मी का आशीर्वाद प्राप्त होता रहे।

1. ॐ महामायायै नमः।
oṃ mahāmāyāyai namaḥ।
2. ॐ महालक्ष्यै नमः।
oṃ mahālakṣyai namaḥ।
3. ॐ महावाण्यै नमः।
oṃ mahāvāṇyai namaḥ।
4. ॐ महेश्वर्यै नमः।
oṃ maheśvaryai namaḥ।
5. ॐ महादेव्यै नमः।
oṃ mahādevyai namaḥ।

6. ॐ महारात्र्यै नमः।
oṃ mahārātryai namaḥ।
7. ॐ महिषासुरमर्दिन्यै नमः।
oṃ mahiṣāsuramardinyai namaḥ।
8. ॐ कालरात्र्यै नमः।
oṃ kālarātryai namaḥ।
9. ॐ कुह्वै नमः।
oṃ kuhvai namaḥ।
10. ॐ पूर्णायै नमः।
oṃ pūrṇāyai namaḥ।

11. ॐ आनन्दायै नमः।
oṃ ānandāyai namaḥ।
12. ॐ आद्यायै नमः।
oṃ ādyāyai namaḥ।
13. ॐ भद्रिकायै नमः।
oṃ bhadrikāyai namaḥ।
14. ॐ निशायै नमः।
oṃ niśāyai namaḥ।
15. ॐ जयायै नमः।
oṃ jayāyai namaḥ।

16. ॐ रिक्तायै नमः।
oṃ riktāyai namaḥ।
17. ॐ महाशक्त्यै नमः।
oṃ mahāśaktyai namaḥ।
18. ॐ देवमात्रे नमः।
oṃ devamātre namaḥ।
19. ॐ कृशोदर्यै नमः।
oṃ kṛśodaryai namaḥ।
20. ॐ शच्यै नमः।
oṃ śacyai namaḥ।

21. ॐ इन्द्राण्यै नमः।
oṃ indrāṇyai namaḥ।
22. ॐ शक्रनुतायै नमः।
oṃ śakranutāyai namaḥ।
23. ॐ शङ्करप्रियवल्लभायै नमः।
oṃ śaṅkarapriyavallabhāyai namaḥ।
24. ॐ महावराहजनन्यै नमः।
oṃ mahāvarāhajananyai namaḥ।
25. ॐ मदनोन्मथिन्यै नमः।
oṃ madanonmathinyai namaḥ।

26. ॐ मह्यै नमः।
oṃ mahyai namaḥ।
27. ॐ वैकुण्ठनाथरमण्यै नमः।
oṃ vaikuṇṭhanātharamaṇyai namaḥ।
28. ॐ विष्णुवक्षःस्थलस्थितायै नमः।
oṃ viṣṇuvakṣaḥsthalasthitāyai namaḥ।
29. ॐ विश्वेश्वर्यै नमः।
oṃ viśveśvaryai namaḥ।
30. ॐ विश्वमात्रे नमः।
oṃ viśvamātre namaḥ।

31. ॐ वरदायै नमः।
oṃ varadāyai namaḥ।
32. ॐ अभयदायै नमः।
oṃ abhayadāyai namaḥ।
33. ॐ शिवायै नमः।
oṃ śivāyai namaḥ।
34. ॐ शूलिन्यै नमः।
oṃ śūlinyai namaḥ।
35. ॐ चक्रिण्यै नमः।
oṃ cakriṇyai namaḥ।

36. ॐ मायै नमः।
oṃ māyai namaḥ।
37. ॐ पाशिन्यै नमः।
oṃ pāśinyai namaḥ।
38. ॐ शङ्खधारिण्यै नमः।
oṃ śaṅkhadhāriṇyai namaḥ।
39. ॐ गदिन्यै नमः।
oṃ gadinyai namaḥ।
40. ॐ मुण्डमालायै नमः।
oṃ muṇḍamālāyai namaḥ।

41. ॐ कमलायै नमः।
oṃ kamalāyai namaḥ।
42. ॐ करूणालयायै नमः।
oṃ karūṇālayāyai namaḥ।
43. ॐ पद्माक्षधारिण्यै नमः।
oṃ padmākṣadhāriṇyai namaḥ।
44. ॐ अम्बायै नमः।
oṃ ambāyai namaḥ।
45. ॐ महाविष्णुप्रियङ्कर्यै नमः।
oṃ mahāviṣṇupriyaṅkaryai namaḥ।

46. ॐ गोलोकनाथरमण्यै नमः।
oṃ golokanātharamaṇyai namaḥ।
47. ॐ गोलोकेश्वरपूजितायै नमः।
oṃ golokeśvarapūjitāyai namaḥ।
48. ॐ गयायै नमः।
oṃ gayāyai namaḥ।
49. ॐ गङ्गायै नमः।
oṃ gaṅgāyai namaḥ।
50. ॐ यमुनायै नमः।
oṃ yamunāyai namaḥ।

51. ॐ गोमत्यै नमः।
oṃ gomatyai namaḥ।
52. ॐ गरूडासनायै नमः।
oṃ garūḍāsanāyai namaḥ।
53. ॐ गण्डक्यै नमः।
oṃ gaṇḍakyai namaḥ।
54. ॐ सरय्वै नमः।
oṃ sarayvai namaḥ।
55. ॐ ताप्यै नमः।
oṃ tāpyai namaḥ।

56. ॐ रेवायै नमः।
oṃ revāyai namaḥ।
57. ॐ पयस्विन्यै नमः।
oṃ payasvinyai namaḥ।
58. ॐ नर्मदायै नमः।
oṃ narmadāyai namaḥ।
59. ॐ कावेर्यै नमः।
oṃ kāveryai namaḥ।
60. ॐ केदारस्थलवासिन्यै नमः।
oṃ kedārasthalavāsinyai namaḥ।

61. ॐ किशोर्यै नमः।
oṃ kiśoryai namaḥ।
62. ॐ केशवनुतायै नमः।
oṃ keśavanutāyai namaḥ।
63. ॐ महेन्द्रपरिवन्दितायै नमः।
oṃ mahendraparivanditāyai namaḥ।
64. ॐ ब्रह्मादिदेवनिर्माणकारिण्यै नमः।
oṃ brahmādidevanirmāṇakāriṇyai namaḥ।
65. ॐ वेदपूजितायै नमः।
oṃ vedapūjitāyai namaḥ।

66. ॐ कोटिब्रह्माण्डमध्यस्थायै नमः।
oṃ koṭibrahmāṇḍamadhyasthāyai namaḥ।
67. ॐ कोटिब्रह्माण्डकारिण्यै नमः।
oṃ koṭibrahmāṇḍakāriṇyai namaḥ।
68. ॐ श्रुतिरूपायै नमः।
oṃ śrutirūpāyai namaḥ।
69. ॐ श्रुतिकर्यै नमः।
oṃ śrutikaryai namaḥ।
70. ॐ श्रुतिस्मृतिपरायणायै नमः।
oṃ śrutismṛtiparāyaṇāyai namaḥ।

71. ॐ इन्दिरायै नमः।
oṃ indirāyai namaḥ।
72. ॐ सिन्धुतनयायै नमः।
oṃ sindhutanayāyai namaḥ।
73. ॐ मातङ्ग्यै नमः।
oṃ mātaṅgyai namaḥ।
74. ॐ लोकमातृकायै नमः।
oṃ lokamātṛkāyai namaḥ।
75. ॐ त्रिलोकजनन्यै नमः।
oṃ trilokajananyai namaḥ।

76. ॐ तन्त्रायै नमः।
oṃ tantrāyai namaḥ।
77. ॐ तन्त्रमन्त्रस्वरूपिण्यै नमः।
oṃ tantramantrasvarūpiṇyai namaḥ।
78. ॐ तरुण्यै नमः।
oṃ taruṇyai namaḥ।
79. ॐ तमोहन्त्र्यै नमः।
oṃ tamohantryai namaḥ।
80. ॐ मङ्गलायै नमः।
oṃ maṅgalāyai namaḥ।

81. ॐ मङ्गलायनायै नमः।
oṃ maṅgalāyanāyai namaḥ।
82. ॐ मधुकैटभमथन्यै नमः।
oṃ madhukaiṭabhamathanyai namaḥ।
83. ॐ शुम्भासुरविनाशिन्यै नमः।
oṃ śumbhāsuravināśinyai namaḥ।
84. ॐ निशुम्भादिहरायै नमः।
oṃ niśumbhādiharāyai namaḥ।
85. ॐ मात्रे नमः।
oṃ mātre namaḥ।

86. ॐ हरिशङ्करपूजितायै नमः।
oṃ hariśaṅkarapūjitāyai namaḥ।
87. ॐ सर्वदेवमय्यै नमः।
oṃ sarvadevamayyai namaḥ।
88. ॐ सर्वदेवमय्यै नमः।
oṃ sarvadevamayyai namaḥ।
89. ॐ शरणागतपालिन्यै नमः।
oṃ śaraṇāgatapālinyai namaḥ।
90. ॐ शरण्यायै नमः।
oṃ śaraṇyāyai namaḥ।

91. ॐ शम्भुवनितायै नमः।
oṃ śambhuvanitāyai namaḥ।
92. ॐ सिन्धुतीरनिवासिन्यै नमः।
oṃ sindhutīranivāsinyai namaḥ।
93. ॐ गन्धर्वगानरसिकायै नमः।
oṃ gandharvagānarasikāyai namaḥ।
94. ॐ गीतायै नमः।
oṃ gītāyai namaḥ।
95. ॐ गोविन्दवल्लभायै नमः।
oṃ govindavallabhāyai namaḥ।

96. ॐ त्रैलोक्यपालिन्यै नमः।
oṃ trailokyapālinyai namaḥ।
97. ॐ तत्त्वरूपायै नमः।
oṃ tattvarūpāyai namaḥ।
98. ॐ तारुण्यपूरितायै नमः।
oṃ tāruṇyapūritāyai namaḥ।
99. ॐ चन्द्रावल्यै नमः।
oṃ candrāvalyai namaḥ।
100. ॐ चन्द्रमुख्यै नमः।
oṃ candramukhyai namaḥ।

101. ॐ चन्द्रिकायै नमः।
oṃ candrikāyai namaḥ।
102. ॐ चन्द्रपूजितायै नमः।
oṃ candrapūjitāyai namaḥ।
103. ॐ चन्द्रायै नमः
oṃ candrāyai namaḥ।
104. ॐ शशाङ्कभगिन्यै नमः।
oṃ śaśāṅkabhaginyai namaḥ।
105. ॐ गीतवाद्यपरायणायै नमः।
oṃ gītavādyaparāyaṇāyai namaḥ।

106. ॐ सृष्टिरूपायै नमः।
oṃ sṛṣṭirūpāyai namaḥ।
107.ॐ सृष्टिकर्यै नमः।
oṃ sṛṣṭikaryai namaḥ।
108. ॐ सृष्टिसंहारकारिण्यै नमः।
oṃ sṛṣṭisaṃhārakāriṇyai namaḥ।

सन्दीप शाह

सन्दीप शाह दिल्ली विश्वविद्यालय से स्नातक हैं। वे तकनीक के माध्यम से हिंदी के प्रचार-प्रसार को लेकर कार्यरत हैं। बचपन से ही जिज्ञासु प्रकृति के रहे सन्दीप तकनीक के नए आयामों को समझने और उनके व्यावहारिक उपयोग को लेकर सदैव उत्सुक रहते हैं। हिंदीपथ के साथ जुड़कर वे तकनीक के माध्यम से हिंदी की उत्तम सामग्री को लोगों तक पहुँचाने के काम में लगे हुए हैं। संदीप का मानना है कि नए माध्यम ही हमें अपनी विरासत के प्रसार में सहायता पहुँचा सकते हैं।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

हिंदी पथ
error: यह सामग्री सुरक्षित है !!
Exit mobile version