कविता

ले लो पुदीना – Le Lo Pudina Lyrics in Hindi (Bhojpuri Gana)

पढ़ें “ले लो पुदीना” लिरिक्स

का ए भईया काहे लरुवाईल बाड़
का कही रे मने नइखे लागत
मन में का हो गईल बा
ओकरा से मिलला बड़ी दिन हो गईल बा
केकरा से हो
ओकरे से
ओकरे केकरा से साफ़ साफ़ बताव ना मरदे
अच्छा बुध गईनी बुध गईनी एगो बात कही
कह
हमारा भरी जोगाड़ बा मिलवा देब
अरे मिलाव ना

आईल बानी तोहरा गालिया
केने बाड़ू हमार ललिया
देख ना ईयरवा के
कईसन भईल बा हलिया
बढ़ता बेचैनी ए दादा मुश्किल भईल बा जीना

लेलो पुदीना आह आह आह आह
पुदीना आह आह आह आह
लेला पुदीना लेला पुदीना
पुदीना आह आह आह आह आह आह

लेल पुदीना बहरी आके हसीना
रे रबिया ना आई का रे
रुका ना भईया ट्राई मारतानी
मार मार

निकला ना निकला जल्दी निकला बाहरवा हो
निकला ना निकला जल्दी निकला बाहरवा हो
मिले खातिर आइल तोहार गांव के लभरवा हो
मिले खातिर आइल तोहार…

ए साले
त अब का करी
बाक

सोचतानी ब्रह्म बाबा झट दे करईत सनमावा से हमारा मिलनवा ए राम
नात हम देइ देहब एहिजे परनवा बेचीं बेचीं गावतनी गानवा ए राम
एक मिनट भाभी आती हु
लू लू लू लू लू लू लू लू

काहे ला आइल बाड़ मिले हो
भीतर से मन हमार हिले हो
काहे ला आइल बाड़ मिले हो
भीतर से मन हमार हिले हो
पकडाईबा ता दुःख बड़ी होई मोरी मईया

जा ए निरदइया
आ जईहे भईया
जा ए निरदइया
आ जईहे भईया
जा ए निरदइया
हम ना जाइब

अच्छा ल उम्म्म उफ्फ्फ (Flying Kiss)
आज के लिए काफी है
पुदीना आह आह आह आह

विदेशों में जा बसे बहुत से देशवासियों की मांग है कि हम ले लो पुदीना (Le Lo Pudina) भोजपुरी गीत को देवनागरी हिंदी के अतिरिक्त अंग्रेजी / रोमन में भी प्रस्तुत करें ताकि वे भी ले लो पुदीना गाने को पढ़ सकें व आनंद ले सकें। पढ़ें यह भोजपुरी गाना रोमन में-

Read Le Lo Pudina Song – Bhojpuri Song

kā e bhaīyā kāhe laruvāīla bāḍa़
kā kahī re mane naikhe lāgata
mana meṃ kā ho gaīla bā
okarā se milalā baḍa़ī dina ho gaīla bā
kekarā se ho
okare se
okare kekarā se sāpha़ sāpha़ batāva nā marade
acchā budha gaīnī budha gaīnī ego bāta kahī
kaha
hamārā bharī jogāḍa़ bā milavā deba
are milāva nā

āīla bānī toharā gāliyā
kene bāḍa़ū hamāra laliyā
dekha nā īyaravā ke
kaīsana bhaīla bā haliyā
baḍha़tā becainī e dādā muśkila bhaīla bā jīnā

lelo pudīnā āha āha āha āha
pudīnā āha āha āha āha
lelā pudīnā lelā pudīnā
pudīnā āha āha āha āha āha āha

lela pudīnā baharī āke hasīnā
re rabiyā nā āī kā re
rukā nā bhaīyā ṭrāī māratānī
māra māra

nikalā nā nikalā jaldī nikalā bāharavā ho
nikalā nā nikalā jaldī nikalā bāharavā ho
mile khātira āila tohāra gāṃva ke labharavā ho
mile khātira āila tohāra…

e sāle
ta aba kā karī
bāka

socatānī brahma bābā jhaṭa de karaīta sanamāvā se hamārā milanavā e rāma
nāta hama dei dehaba ehije paranavā becīṃ becīṃ gāvatanī gānavā e rāma
eka minaṭa bhābhī ātī hu
lū lū lū lū lū lū lū lū

kāhe lā āila bāḍa़ mile ho
bhītara se mana hamāra hile ho
kāhe lā āila bāḍa़ mile ho
bhītara se mana hamāra hile ho
pakaḍāībā tā duḥkha baḍa़ī hoī morī maīyā

jā e niradaiyā
ā jaīhe bhaīyā
jā e niradaiyā
ā jaīhe bhaīyā
jā e niradaiyā
hama nā jāiba

acchā la ummma uphphpha (Flying Kiss)
āja ke lie kāphī hai
pudīnā āha āha āha āha

यह भी पढ़ें

कल हो न होहम है इस पल यहाँमेरा दिल ये पुकारे आजावो किसना हैचाहूंगा मैं तुझे सांझ सवेरे लिरिक्सजाने वालो जराराही मनवा दुख की चिंताकोई जब राह न पाएमेरा तो जो भी कदम हैगजाननाहर हर गंगेविघ्नहर्ताबड़ा नटखट है रे कृष्ण कन्हैयागोविंदा आला रे आलायशोदा का नंदलालायशोमती मैया से बोले नंदलालासाथी हाथ बढ़ानानन्हे मुन्ने बच्चे तेरी मुट्ठी में क्या हैऐसा देस है मेरागुड़िया हमसे रूठी रहोगीपल पल दिल के पासतू ही तूरांझा शेरशाहकभी तुम्हें कुछ तो हुआ हैकल हो न होआ जा जाने-जांआजा आई बहारआ गुपचुप गुपचुप प्यार करेंआ गले लग जा मेरे सपने मेरे अपनेआ चल के तुझे मैं लेके चलूंआ भी जाआ अब लौट चलेंआ आ भी जाआदमी जो कहता हैआधी रात को

सन्दीप शाह

सन्दीप शाह दिल्ली विश्वविद्यालय से स्नातक हैं। वे तकनीक के माध्यम से हिंदी के प्रचार-प्रसार को लेकर कार्यरत हैं। बचपन से ही जिज्ञासु प्रकृति के रहे सन्दीप तकनीक के नए आयामों को समझने और उनके व्यावहारिक उपयोग को लेकर सदैव उत्सुक रहते हैं। हिंदीपथ के साथ जुड़कर वे तकनीक के माध्यम से हिंदी की उत्तम सामग्री को लोगों तक पहुँचाने के काम में लगे हुए हैं। संदीप का मानना है कि नए माध्यम ही हमें अपनी विरासत के प्रसार में सहायता पहुँचा सकते हैं।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

हिंदी पथ
error: यह सामग्री सुरक्षित है !!
Exit mobile version