फुलारी – Phulari Lyrics – Pandavaas
“फुलारी” यह गीत उत्तराखंड के प्रसिद लोक पर्व पे आधारित है जिसे फुलदेही त्यौहार नाम से जाना जाता है। यह त्यौहार उत्तराखंड में फाल्गुन के महीने मे हर्ष उल्लास के साथ मनाया जाता है।
चला फुलारी फूलों को
सौदा-सौदा फूल बिरौला
हे जी सार्यूं मा फूलीगे ह्वोलि फ्योंली लयड़ी
मैं घौर छोड्यावा
हे जी घर बौण बौड़ीगे ह्वोलु बालू बसंत
मैं घौर छोड्यावा
हे जी सार्यूं मा फूलीगे ह्वोलि
चला फुलारी फूलों को
सौदा-सौदा फूल बिरौला
भौंरों का जूठा फूल ना तोड्यां
म्वारर्यूं का जूठा फूल ना लायाँ
ना उनु धरम्यालु आगास
ना उनि मयालू यखै धरती
अजाण औंखा छिन पैंडा
मनखी अणमील चौतर्फी
छि भै ये निरभै परदेस मा तुम रौणा त रा
मैं घौर छोड्यावा
हे जी सार्यूं मा फूलीगे ह्वोलि
फुल फुलदेई दाल चौंल दे
घोघा देवा फ्योंल्या फूल
घोघा फूलदेई की डोली सजली
गुड़ परसाद दै दूध भत्यूल
अयूं होलू फुलार हमारा सैंत्यां आर चोलों मा
होला चैती पसरू मांगणा औजी खोला खोलो मा
ढक्यां द्वार मोर देखिकी फुलारी खौल्यां होला
Phulari Pahadi Song
calā phulārī phūloṃ ko
saudā-saudā phūla biraulā
he jī sāryūṃ mā phūlīge hvoli phyoṃlī layaḍa़ī
maiṃ ghaura choḍyāvā
he jī ghara bauṇa bauḍa़īge hvolu bālū basaṃta
maiṃ ghaura choḍyāvā
he jī sāryūṃ mā phūlīge hvoli
calā phulārī phūloṃ ko
saudā-saudā phūla biraulā
bhauṃroṃ kā jūṭhā phūla nā toḍyāṃ
mvāraryūṃ kā jūṭhā phūla nā lāyā~
nā unu dharamyālu āgāsa
nā uni mayālū yakhai dharatī
ajāṇa auṃkhā china paiṃḍā
manakhī aṇamīla cautarphī
chi bhai ye nirabhai paradesa mā tuma rauṇā ta rā
maiṃ ghaura choḍyāvā
he jī sāryūṃ mā phūlīge hvoli
phula phuladeī dāla cauṃla de
ghoghā devā phyoṃlyā phūla
ghoghā phūladeī kī ḍolī sajalī
guḍa़ parasāda dai dūdha bhatyūla
ayūṃ holū phulāra hamārā saiṃtyāṃ āra coloṃ mā
holā caitī pasarū māṃgaṇā aujī kholā kholo mā
ḍhakyāṃ dvāra mora dekhikī phulārī khaulyāṃ holā
यह भी पढ़ें
● तेरी रंगयाली पिछोड़ी ● मेरी गाजिणा ● सुन ले दगडिया ● डीडीहाट की छमना छोरी ● चकौटे की पार्वती ● फ्वा बागा रे ● उत्तराखण्ड मेरी मातृभूमि ● माँगल गीत ● मधुली ● अल्मोड़ा अंग्रेज आयो टैक्सी में ● ढाई हाथे धमेली ● क्रीम पाउडरा ● मेरी गाड़ी ● घुमे दे ● भामा मेरी ● माछी पाणी सी ज्यू ● बेड़ू पाको बारमासा ● झुमकी ● रुपसा रमोती ● हे मधु ● नथुली की डोर ● बौजी बाना ● चैता की चैतवाल ● खुटी रॉडिगे ● अब लगलू मंडाण ● जै हो कुमाऊं जै हो गढ़वाला