धर्म

ओम शिवोहम – Om Shivoham Song Lyrics

“ओम शिवोहम” के बोल अर्थात् लिरिक्स पढ़ें हिंदी में। विजय प्रकाश की आवाज़ में सजे इस गीत के संगीतकार हैं इलैयाराजा व लिखा है वाली ने।

हर हर हर हर हर हर हर हर महादेव ..
हर हर हर हर हर हर हर हर महादेव ..

ओम…
भैरव रुद्राय:
महा रुद्राय:
काला रुद्राय:
कल्पना रुद्राय:
वीरा रुद्राय
रुद्र रुद्राय:
गोरा रुद्राय:
अघोरा रुद्राय:
मार्तंड रुद्राय:
अंडा रुद्राय:
ब्रह्माण्ड रुद्राय:
चंदा रुद्राय:
प्रचंड रुद्राय:
ठंडा रुद्राय
सूरा रुद्राय:
वीरा रुद्राय
भव रुद्राय:
भीम रुद्राय:
अथला रुद्राय:
विट्ठल रुद्राय:
सुथला रुद्राय:
महाथला रुद्राय:
रसथला रुद्राय:
तलतला रुद्राय
पत्थला रुद्राय:
नमो नमः

ओम शिवोहम .. ओम शिवोहम ..
रुद्र नामम भजेहम ..

ओम शिवोहम .. ओम शिवोहम ..
रुद्र नामम भजेहम ..

वीरा बदराय अग्नि नेत्राय
गोरा संहारक:
सकला लोकाया सर्व भुताय
सत्य साक्षात्कार:

शंभो शंभो शंकरा

आ…हा..
ओम शिवोहम ..
ओम शिवोहम ..
रुद्र नामम भजेहम ..
भजेहम ..

हर हर हरा हर:
हर हर हरा हर:
महादेव

नमः सोमया
च रुद्राया
च नमस्तम्राय चरुनाय
च नाम संघाय
च पशुपतये
च नाम उग्राय च भीमाया
च नमो अग्रवध्या:
च दुरे वधाय च नमो हंत्रे
च हनियासे
च नमो वृक्षशेभ्यो हरिकेषेभ्यो
नम सताराया नमश शम्भवे
च मेयो भावे च नमः शंकराया
च मयस्कराय च नमः शिवाया
च शिवतराय च

अंडा ब्रम्हाण्ड कोटि
अखिला परिपालन
पूर्णा जगत करना
सत्य देव देवा प्रिया

वेद वेदार्थ सारा
यज्ञ यज्ञोमाया
निश्चल दुष्‍ट निर्गहा
सप्त लोग संरक्षण

सोम सूर्य अग्नि लोचन
श्वेता ऋषभ वाघना
सूला पानी भुजंगा भूषण
त्रिपुरा नशा नार्धना
योमा केसा महासेना जनका
पंच वकतरा परसु हस्त नमः

पंच वकतरा परसु हस्त नमः

ओम शिवोहम ..
ओम शिवोहम ..
रुद्र रूपम भजेहम..
भजेहम ..

ओम शिवोहम ..
ओम शिवोहम ..
रुद्र नामम भजेहम ..
भजेहम ..

काला त्रिकाल:
नेत्र त्रिनेत्र
सुला त्रिसूला धात्रम

सत्य प्रभावा
दिव्य प्रकाशा
मंथरा स्वरूपा मठरम

निश्प्रपंचधि:
निष्कलंकोहम
निज पूर्ण बोध हम हम
गाथ्य गतमागम:
नित्य ब्रम्होगम
स्वपना कसोगम हम हम

सचित प्रणाम
ओम ओम
मूल प्रमेग्याम
ओम ओम
अयम ब्रह्मास्मि
ओम ओम
अहम् ब्रम्हस्मि
ओम ओम

गण गण गण गण:
गण गण गण गण:
सहस्र कांता सप्त विहारकी

दम दम दामा दम:
डूमा डूमा डूमा डूमा
शिव डमरुघ नाधा विहारकी

ओम शिवोहम ..
ओम शिवोहम ..
रुद्र नामम भजेहम ..
भजेहम ..

रू..करुणा मयू सागा

अंडा ब्रम्हाण्ड कोटि
अखिला परिपालन
पूर्णा जगत करना
सत्य देव देवा प्रिया

यह भी पढें – हरितालिका तीज व्रत कथा

वेद वेदार्थ सारा
यज्ञ यज्ञोमाया
निश्चल दुष्‍ट निर्गहा
सप्त लोग संरक्षण

सोम सूर्य अग्नि लोचन
श्वेता ऋषभ वाघना
सूला पानी भुजंगा भूषण
त्रिपुरा नशा नार्धना
योमा केसा महासेना जनका
पंच वकतरा परसु हस्त नमः

ओम शिवोहम..
ओम शिवोहम ..
रुद्र नामम भजेहम ..
भजेहम ..
ओम शिवोहम ..
ओम शिवोहम ..
रुद्र नामम भजेहम ..
भजेहम…

विदेशों में जा बसे बहुत से देशवासियों की मांग है कि ओम शिवोहम को देवनागरी हिंदी के अतिरिक्त अंग्रेजी / रोमन में भी प्रस्तुत करें ताकि वे भी इस गाने को पढ़ सकें व आनंद ले सकें। पढ़ें ओम शिवोहम (Om Shivoham Lyrics) रोमन में-

Read Om Shivoham Lyrics

hara hara hara hara hara hara hara hara mahādeva ..
hara hara hara hara hara hara hara hara mahādeva ..

oma…
bhairava rudrāya:
mahā rudrāya:
kālā rudrāya:
kalpanā rudrāya:
vīrā rudrāya
rudra rudrāya:
gorā rudrāya:
aghorā rudrāya:
mārtaṃḍa rudrāya:
aṃḍā rudrāya:
brahmāṇḍa rudrāya:
caṃdā rudrāya:
pracaṃḍa rudrāya:
ṭhaṃḍā rudrāya
sūrā rudrāya:
vīrā rudrāya
bhava rudrāya:
bhīma rudrāya:
athalā rudrāya:
viṭṭhala rudrāya:
suthalā rudrāya:
mahāthalā rudrāya:
rasathalā rudrāya:
talatalā rudrāya
patthalā rudrāya:
namo namaḥ

oma śivohama .. oma śivohama ..
rudra nāmama bhajehama ..

oma śivohama .. oma śivohama ..
rudra nāmama bhajehama ..

vīrā badarāya agni netrāya
gorā saṃhāraka:
sakalā lokāyā sarva bhutāya
satya sākṣātkāra:

śaṃbho śaṃbho śaṃkarā

ā…hā..
oma śivohama ..
oma śivohama ..
rudra nāmama bhajehama ..
bhajehama ..

hara hara harā hara:
hara hara harā hara:
mahādeva

namaḥ somayā
ca rudrāyā
ca namastamrāya carunāya
ca nāma saṃghāya
ca paśupataye
ca nāma ugrāya ca bhīmāyā
ca namo agravadhyā:
ca dure vadhāya ca namo haṃtre
ca haniyāse
ca namo vṛkṣaśebhyo harikeṣebhyo
nama satārāyā namaśa śambhave
ca meyo bhāve ca namaḥ śaṃkarāyā
ca mayaskarāya ca namaḥ śivāyā
ca śivatarāya ca

aṃḍā bramhāṇḍa koṭi
akhilā paripālana
pūrṇā jagata karanā
satya deva devā priyā

veda vedārtha sārā
yajña yajñomāyā
niścala duṣ‍ṭa nirgahā
sapta loga saṃrakṣaṇa

soma sūrya agni locana
śvetā ṛṣabha vāghanā
sūlā pānī bhujaṃgā bhūṣaṇa
tripurā naśā nārdhanā
yomā kesā mahāsenā janakā
paṃca vakatarā parasu hasta namaḥ

paṃca vakatarā parasu hasta namaḥ

oma śivohama ..
oma śivohama ..
rudra rūpama bhajehama..
bhajehama ..

oma śivohama ..
oma śivohama ..
rudra nāmama bhajehama ..
bhajehama ..

kālā trikāla:
netra trinetra
sulā trisūlā dhātrama

satya prabhāvā
divya prakāśā
maṃtharā svarūpā maṭharama

niśprapaṃcadhi:
niṣkalaṃkohama
nija pūrṇa bodha hama hama
gāthya gatamāgama:
nitya bramhogama
svapanā kasogama hama hama

sacita praṇāma
oma oma
mūla pramegyāma
oma oma
ayama brahmāsmi
oma oma
aham bramhasmi
oma oma

gaṇa gaṇa gaṇa gaṇa:
gaṇa gaṇa gaṇa gaṇa:
sahasra kāṃtā sapta vihārakī

dama dama dāmā dama:
ḍūmā ḍūmā ḍūmā ḍūmā
śiva ḍamarugha nādhā vihārakī

oma śivohama ..
oma śivohama ..
rudra nāmama bhajehama ..
bhajehama ..

rū..karuṇā mayū sāgā

aṃḍā bramhāṇḍa koṭi
akhilā paripālana
pūrṇā jagata karanā
satya deva devā priyā

veda vedārtha sārā
yajña yajñomāyā
niścala duṣ‍ṭa nirgahā
sapta loga saṃrakṣaṇa

soma sūrya agni locana
śvetā ṛṣabha vāghanā
sūlā pānī bhujaṃgā bhūṣaṇa
tripurā naśā nārdhanā
yomā kesā mahāsenā janakā
paṃca vakatarā parasu hasta namaḥ

oma śivohama..
oma śivohama ..
rudra nāmama bhajehama ..
bhajehama ..
oma śivohama ..
oma śivohama ..
rudra nāmama bhajehama ..
bhajehama…

यह भी पढ़े

शिवरात्रि स्तुति केदारनाथ की आरतीसोमवार व्रत कथाशिव स्वर्णमाला स्तुतिद्वादश ज्योतिर्लिंग स्तोत्रसोलह सोमवार व्रत कथासोम प्रदोष व्रत कथामेरा भोला है भंडारीआज सोमवार हैलागी लगन शंकराशिव से मिलना हैहर हर शंभू शिव महादेवाशिव समा रहे मुझमेंनमो नमो जी शंकरागंगा किनारे चले जानापार्वती बोली शंकर सेजय हो भोलेसब कुछ मिला रे भोलेमहाकाल की महाकालीशिव शंकर को जिसने पूजासुबह सुबह ले शिव का नामशंकर मेरा प्याराजय जय बाबा अमरनाथ बर्फानीसज रहे भोले बाबा निराले दूल्हे मेंभोला भांग तुम्हारी मैं घोटत घोटत हारीशिवजी बिहाने चलेधुडु नचेयासब देव चले महादेव चलेसब कुछ मिला रे भोलाएक दिन वह भोले भंडारीहर हर महादेव शिवायआग लगे चाहे बस्ती मेंबोलो हर हर महादेवमेरा शिव सन्यासी हो गयाएक दिन मैया पार्वतीजाना पड़ेगा श्मशानमैं शिव का हूं शिव मेरे हैंशंभू तेरी मायाहोली खेले मसानेभोलेनाथ की शादीतू महलों में रहने वालीशिव में मिलना हैऐसा डमरू बजाया भोलेनाथ नेशिव आवाहन मंत्रअमरनाथ मंदिरमेरे शंभू मेरे संग रहनानमो नमोबम लहरीकेदारनाथ मंदिर

सन्दीप शाह

सन्दीप शाह दिल्ली विश्वविद्यालय से स्नातक हैं। वे तकनीक के माध्यम से हिंदी के प्रचार-प्रसार को लेकर कार्यरत हैं। बचपन से ही जिज्ञासु प्रकृति के रहे सन्दीप तकनीक के नए आयामों को समझने और उनके व्यावहारिक उपयोग को लेकर सदैव उत्सुक रहते हैं। हिंदीपथ के साथ जुड़कर वे तकनीक के माध्यम से हिंदी की उत्तम सामग्री को लोगों तक पहुँचाने के काम में लगे हुए हैं। संदीप का मानना है कि नए माध्यम ही हमें अपनी विरासत के प्रसार में सहायता पहुँचा सकते हैं।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

हिंदी पथ
error: यह सामग्री सुरक्षित है !!
Exit mobile version