गणेश स्तुति – Ganesh Stuti
“गणेश स्तुति” का पाठ हर बुधवार शाम के समय करना चाहिये। इस स्तुति का पाठ करने से गणेश जी की विशेष कृपा होती है, और परिवार में आने वाले संकटो का नाश होता है। पढ़ें यह स्तुति-
श्लोक
ॐ गजाननं भूंतागणाधि सेवितम्,
कपित्थजम्बू फलचारु भक्षणम्।
उमासुतम् शोक विनाश कारकम्,
नमामि विघ्नेश्वर पादपंकजम्॥
यह भी पढ़ें – गणेश जी के भजन
स्तुति
गाइये गनपति जगबंदन।
संकर-सुवन भवानी नंदन ॥ 1 ॥
गाइये गनपति जगबंदन…
सिद्धि-सदन, गज बदन, बिनायक।
कृपा-सिंधु, सुंदर सब-लायक ॥ 2 ॥
गाइये गनपति जगबंदन…
मोदक-प्रिय, मुद-मंगल-दाता।
बिद्या-बारिधि, बुद्धि बिधाता ॥ 3 ॥
गाइये गनपति जगबंदन…
मांगत तुलसिदास कर जोरे।
बसहिं रामसिय मानस मोरे ॥ 4 ॥
गाइये गनपति जगबंदन…
गणेश स्तुति मंत्र – Ganesh Stuti Mantra
ॐ श्री गणेशाय नम:।
ॐ गं गणपतये नम:।
ॐ वक्रतुण्डाय नम:।
ॐ हीं श्रीं क्लीं गौं ग: श्रीन्महागणधिपतये नम:।
ॐ विघ्नेश्वराय नम:।
गजाननं भूतगणादि सेवितं, कपित्थ जम्बूफलसार भक्षितम्।
उमासुतं शोक विनाशकारणं, नमामि विघ्नेश्वर पादपंकजम्।
एक अमेज़न एसोसिएट के रूप में उपयुक्त ख़रीद से हमारी आय होती है। यदि आप यहाँ दिए लिंक के माध्यम से ख़रीदारी करते हैं, तो आपको बिना किसी अतिरिक्त लागत के हमें उसका एक छोटा-सा कमीशन मिल सकता है। धन्यवाद!
विदेशों में बसे कुछ हिंदू स्वजनों के आग्रह पर यह गणेश स्तुति को हम रोमन में भी प्रस्तुत कर रहे हैं। हमें आशा है कि वे इससे अवश्य लाभान्वित होंगे। पढ़ें यह स्तुति रोमन में–
Read Ganesh Stuti
śloka
oṃ gajānanaṃ bhūṃtāgaṇādhi sevitam,
kapitthajambū phalacāru bhakṣaṇam।
umāsutam śoka vināśa kārakam,
namāmi vighneśvara pādapaṃkajam॥
stuti
gāiye ganapati jagabaṃdana।
saṃkara-suvana bhavānī naṃdana ॥ 1 ॥
gāiye ganapati jagabaṃdana…
siddhi-sadana, gaja badana, bināyaka।
kṛpā-siṃdhu, suṃdara saba-lāyaka ॥ 2 ॥
gāiye ganapati jagabaṃdana…
modaka-priya, muda-maṃgala-dātā।
bidyā-bāridhi, buddhi bidhātā ॥ 3 ॥
gāiye ganapati jagabaṃdana…
māṃgata tulasidāsa kara jore।
basahiṃ rāmasiya mānasa more ॥ 4 ॥
gāiye ganapati jagabaṃdana…
Ganesh Stuti Mantra
oṃ śrī gaṇeśāya nama:।
oṃ gaṃ gaṇapataye nama:।
oṃ vakratuṇḍāya nama:।
oṃ hīṃ śrīṃ klīṃ gauṃ ga: śrīnmahāgaṇadhipataye nama:।
oṃ vighneśvarāya nama:।
gajānanaṃ bhūtagaṇādi sevitaṃ, kapittha jambūphalasāra bhakṣitam।
umāsutaṃ śoka vināśakāraṇaṃ, namāmi vighneśvara pādapaṃkajam।