धर्म

श्री भगवान विश्वकर्मा के 108 नाम – Sri Bhagwan Vishwakarma Ke 108 Naam

“श्री विश्वकर्मा जी के 108 नाम” का पाठ विश्वकर्मा जी की कृपा पाने के लिए बहुत ही लाभदायी होता है।

श्री भगवान विश्वकर्मा के 108 नाम पढ़ें

1. ॐ विश्वकर्मणे नमः
oṃ viśvakarmaṇe namaḥ
2. ॐ विश्वात्मने नमः
oṃ viśvātmane namaḥ
3. ॐ विश्वस्माय नमः
oṃ viśvasmāya namaḥ
4. ॐ विश्वधाराय नमः
oṃ viśvadhārāya namaḥ
5. ॐ विश्वधर्माय नमः
oṃ viśvadharmāya namaḥ

6. ॐ विरजे नमः
oṃ viraje namaḥ
7. ॐ विश्वेक्ष्वराय नमः
oṃ viśvekṣvarāya namaḥ
8. ॐ विष्णवे नमः
oṃ viṣṇave namaḥ
9. ॐ विश्वधराय नमः
oṃ viśvadharāya namaḥ
10. ॐ विश्वकराय नमः
oṃ viśvakarāya namaḥ

11. ॐ वास्तोष्पतये नमः
oṃ vāstoṣpataye namaḥ
12. ॐ विश्वभंराय नमः
oṃ viśvabhaṃrāya namaḥ
13. ॐ वर्मिणे नमः
oṃ varmiṇe namaḥ
14. ॐ वरदाय नमः
oṃ varadāya namaḥ
15. ॐ विश्वेशाधिपतये नमः
oṃ viśveśādhipataye namaḥ

16. ॐ वितलाय नमः
oṃ vitalāya namaḥ
17. ॐ विशभुंजाय नमः
oṃ viśabhuṃjāya namaḥ
18. ॐ विश्वव्यापिने नमः
oṃ viśvavyāpine namaḥ
19. ॐ देवाय नमः
oṃ devāya namaḥ
20. ॐ धार्मिणे नमः
oṃ dhārmiṇe namaḥ

21. ॐ धीराय नमः
oṃ dhīrāya namaḥ
22. ॐ धराय नमः
oṃ dharāya namaḥ
23. ॐ परात्मने नमः
oṃ parātmane namaḥ
24. ॐ पुरुषाय नमः
oṃ puruṣāya namaḥ
25. ॐ धर्मात्मने नमः
oṃ dharmātmane namaḥ

26. ॐ श्वेतांगाय नमः
oṃ śvetāṃgāya namaḥ
27. ॐ श्वेतवस्त्राय नमः
oṃ śvetavastrāya namaḥ
28. ॐ हंसवाहनाय नमः
oṃ haṃsavāhanāya namaḥ
29. ॐ त्रिगुणात्मने नमः
oṃ triguṇātmane namaḥ
30. ॐ सत्यात्मने नमः
oṃ satyātmane namaḥ

31. ॐ गुणवल्लभाय नमः
oṃ guṇavallabhāya namaḥ
32. ॐ भूकल्पाय नमः
oṃ bhūkalpāya namaḥ
33. ॐ भूलेंकाय नमः
oṃ bhūleṃkāya namaḥ
34. ॐ भुवलेकाय नमः
oṃ bhuvalekāya namaḥ
35. ॐ चतुर्भुजय नमः
oṃ caturbhujaya namaḥ

36. ॐ विश्वरुपाय नमः
oṃ viśvarupāya namaḥ
37. ॐ विश्वव्यापक नमः
oṃ viśvavyāpaka namaḥ
38. ॐ अनन्ताय नमः
oṃ anantāya namaḥ
39. ॐ अन्ताय नमः
oṃ antāya namaḥ
40. ॐ आह्माने नमः
oṃ āhmāne namaḥ

41. ॐ अतलाय नमः
oṃ atalāya namaḥ
42. ॐ आघ्रात्मने नमः
oṃ āghrātmane namaḥ
43. ॐ अनन्तमुखाय नमः
oṃ anantamukhāya namaḥ
44. ॐ अनन्तभूजाय नमः
oṃ anantabhūjāya namaḥ
45. ॐ अनन्तयक्षुय नमः
oṃ anantayakṣuya namaḥ

46. ॐ अनन्तकल्पाय नमः
oṃ anantakalpāya namaḥ
47. ॐ अनन्तशक्तिभूते नमः
oṃ anantaśaktibhūte namaḥ
48. ॐ अतिसूक्ष्माय नमः
oṃ atisūkṣmāya namaḥ
49. ॐ त्रिनेत्राय नमः
oṃ trinetrāya namaḥ
50. ॐ कंबीघराय नमः
oṃ kaṃbīgharāya namaḥ

51. ॐ ज्ञानमुद्राय नमः
oṃ jñānamudrāya namaḥ
52. ॐ सूत्रात्मने नमः
oṃ sūtrātmane namaḥ
53. ॐ सूत्रधराय नमः
oṃ sūtradharāya namaḥ
54. ॐ महलोकाय नमः
oṃ mahalokāya namaḥ
55. ॐ जनलोकाय नमः
oṃ janalokāya namaḥ

56. ॐ तषोलोकाय नमः
oṃ taṣolokāya namaḥ
57. ॐ सत्यकोकाय नमः
oṃ satyakokāya namaḥ
58. ॐ सुतलाय नमः
oṃ sutalāya namaḥ
59. ॐ सलातलाय नमः
oṃ salātalāya namaḥ
60. ॐ महातलाय नमः
oṃ mahātalāya namaḥ

61. ॐ रसातलाय नमः
oṃ rasātalāya namaḥ
62. ॐ पातालाय नमः
oṃ pātālāya namaḥ
63. ॐ मनुषपिणे नमः
oṃ manuṣapiṇe namaḥ
64. ॐ त्वष्टे नमः
oṃ tvaṣṭe namaḥ
65. ॐ देवज्ञाय नमः
oṃ devajñāya namaḥ

66. ॐ पूर्णप्रभाय नमः
oṃ pūrṇaprabhāya namaḥ
67. ॐ ह्रदयवासिने नमः
oṃ hradayavāsine namaḥ
68. ॐ दुष्टदमनाथ नमः
oṃ duṣṭadamanātha namaḥ
69. ॐ देवधराय नमः
oṃ devadharāya namaḥ
70. ॐ स्थिर कराय नमः
oṃ sthira karāya namaḥ

71. ॐ वासपात्रे नमः
oṃ vāsapātre namaḥ
72. ॐ पूर्णानंदाय नमः
oṃ pūrṇānaṃdāya namaḥ
73. ॐ सानन्दाय नमः
oṃ sānandāya namaḥ
74. ॐ सर्वेश्वरांय नमः
oṃ sarveśvarāṃya namaḥ
75. ॐ परमेश्वराय नमः
oṃ parameśvarāya namaḥ

76. ॐ तेजात्मने नमः
oṃ tejātmane namaḥ
77. ॐ परमात्मने नमः
oṃ paramātmane namaḥ
78. ॐ कृतिपतये नमः
oṃ kṛtipataye namaḥ
79. ॐ बृहद् स्मणय नमः
oṃ bṛhad smaṇaya namaḥ
80. ॐ ब्रह्मांडाय नमः
oṃ brahmāṃḍāya namaḥ

81ॐ भुवनपतये नमः
oṃ bhuvanapataye namaḥ
82. ॐ त्रिभुवनाथ नमः
oṃ tribhuvanātha namaḥ
83. ॐ सतातनाथ नमः
oṃ satātanātha namaḥ
84. ॐ सर्वादये नमः
oṃ sarvādaye namaḥ
85. ॐ कर्षापाय नमः
oṃ karṣāpāya namaḥ

86. ॐ हर्षाय नमः
oṃ harṣāya namaḥ
87. ॐ सुखकत्रे नमः
oṃ sukhakatre namaḥ
88. ॐ दुखहर्त्रे नमः
oṃ dukhahartre namaḥ
89. ॐ निर्विकल्पाय नमः
oṃ nirvikalpāya namaḥ
90. ॐ निर्विधाय नमः
oṃ nirvidhāya namaḥ

91. ॐ निस्माय नमः
oṃ nismāya namaḥ
92. ॐ निराधाराय नमः
oṃ nirādhārāya namaḥ
93. ॐ निकाकाराय नमः
oṃ nikākārāya namaḥ
94. ॐ महदुर्लभाय नमः
oṃ mahadurlabhāya namaḥ
95. ॐ निमोहाय नमः
oṃ nimohāya namaḥ

96. ॐ शांतिमुर्तय नमः
oṃ śāṃtimurtaya namaḥ
97. ॐ शांतिदात्रे नमः
oṃ śāṃtidātre namaḥ
98. ॐ मोक्षदात्रे नमः
oṃ mokṣadātre namaḥ
99. ॐ स्थवीराय नमः
oṃ sthavīrāya namaḥ
100. ॐ सूक्ष्माय नमः
oṃ sūkṣmāya namaḥ

101. ॐ निर्मोहय नमः
oṃ nirmohaya namaḥ
102. ॐ धराधराय नमः
oṃ dharādharāya namaḥ
103. ॐ स्थूतिस्माय नमः
oṃ sthūtismāya namaḥ
104. ॐ विश्वरक्षकाय नमः
oṃ viśvarakṣakāya namaḥ
105. ॐ दुर्लभाय नमः
oṃ durlabhāya namaḥ

106. ॐ स्वर्गलोकाय नमः
oṃ svargalokāya namaḥ
107. ॐ पंचवकत्राय नमः
oṃ paṃcavakatrāya namaḥ
108. ॐ विश्वलल्लभाय नमः।
oṃ viśvalallabhāya namaḥ।

यह भी पढ़ें

सन्दीप शाह

सन्दीप शाह दिल्ली विश्वविद्यालय से स्नातक हैं। वे तकनीक के माध्यम से हिंदी के प्रचार-प्रसार को लेकर कार्यरत हैं। बचपन से ही जिज्ञासु प्रकृति के रहे सन्दीप तकनीक के नए आयामों को समझने और उनके व्यावहारिक उपयोग को लेकर सदैव उत्सुक रहते हैं। हिंदीपथ के साथ जुड़कर वे तकनीक के माध्यम से हिंदी की उत्तम सामग्री को लोगों तक पहुँचाने के काम में लगे हुए हैं। संदीप का मानना है कि नए माध्यम ही हमें अपनी विरासत के प्रसार में सहायता पहुँचा सकते हैं।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

हिंदी पथ
error: यह सामग्री सुरक्षित है !!