जब से राम ब्याह घर आए – Jab Te Ram Bhayai Ghar Aaye – रामचरितमानस
पढ़ें “जब से राम ब्याह घर आए” लिरिक्स
॥ दोहा॥
श्री गुरु चरन सरोज रज
निज मनु मुकुरु सुधारि ।
बरनउँ रघुबर बिमल जसु
जो दायकु फल चारि ॥
॥ चौपाई ॥
जब तें रामु ब्याहि घर आए ।
नित नव मंगल मोद बधाए ॥
भुवन चारिदस भूधर भारी ।
सुकृत मेघ बरषहिं सुख बारी ॥1॥
रिधि सिधि संपति नदीं सुहाई ।
उमगि अवध अंबुधि कहुँ आई ॥
मनिगन पुर नर नारि सुजाती ।
सुचि अमोल सुंदर सब भाँती ॥2॥
कहि न जाइ कछु नगर बिभूती ।
जनु एतनिअ बिरंचि करतूती ॥
सब बिधि सब पुर लोग सुखारी ।
रामचंद मुख चंदु निहारी ॥3॥
मुदित मातु सब सखीं सहेली ।
फलित बिलोकि मनोरथ बेली ॥
राम रूपु गुन सीलु सुभाऊ ।
प्रमुदित होइ देखि सुनि राऊ ॥4॥
विदेशों में जा बसे बहुत से देशवासियों की मांग है कि हम रामायण की 8 चौपाई जब से राम ब्याह घर आए भजन को देवनागरी हिंदी के अतिरिक्त अंग्रेजी / रोमन में भी प्रस्तुत करें ताकि वे भी इस मेरे राम भजन को पढ़ सकें व आनंद ले सकें। पढ़ें यह जब से राम ब्याह घर आए भजन रोमन में-
Read Jab Te Ram Bhayai Ghar Aaye Lyrics
॥ dohā॥
śrī guru carana saroja raja
nija manu mukuru sudhāri ।
baranau~ raghubara bimala jasu
jo dāyaku phala cāri ॥
॥ caupāī ॥
jaba teṃ rāmu byāhi ghara āe ।
nita nava maṃgala moda badhāe ॥
bhuvana cāridasa bhūdhara bhārī ।
sukṛta megha baraṣahiṃ sukha bārī ॥1॥
ridhi sidhi saṃpati nadīṃ suhāī ।
umagi avadha aṃbudhi kahu~ āī ॥
manigana pura nara nāri sujātī ।
suci amola suṃdara saba bhā~tī ॥2॥
kahi na jāi kachu nagara bibhūtī ।
janu etania biraṃci karatūtī ॥
saba bidhi saba pura loga sukhārī ।
rāmacaṃda mukha caṃdu nihārī ॥3॥
mudita mātu saba sakhīṃ sahelī ।
phalita biloki manoratha belī ॥
rāma rūpu guna sīlu subhāū ।
pramudita hoi dekhi suni rāū ॥4॥
यह भी पढ़े
● हे दुख भंजन मारुती नंदन ● हमारे साथ श्री रघुनाथ ● मंगल भवन अमंगल हारी ● राम रक्षा स्तोत्र अर्थ सहित हिंदी में ● राम स्तुति ● हमारे साथ श्री रघुनाथ ● आत्मा रामा ● दुनिया चले ना श्री राम ● राम न मिलेंगे हनुमान के बिना ● रघुकुल रीत सदा चली आई ● राम सिया राम ● मेरे घर राम आए हैं ● राम जपते रहो काम करते रहो