धर्म

बगलामुखी 108 नाम – Baglamukhi 108 Naam

बगलामुखी 108 नाम का यदि कोई जातक 40 दिनों तक निरंतर जाप करता है तो उसे पापकर्मों से मुक्ति मिलती है। साथ ही माता बगलामुखी के 108 नाम जपने से शत्रुओं का नाश होता है। मान्यताओं के अनुसार माँ भगवती की पूजा-अर्चना के बाद यदि कोई भक्त पूरी श्रद्धा-भक्ति के साथ माँ बगलामुखी 108 नामों को स्मरण करता है तो ऐसा करने से जातक को माँ की विशेष कृपा प्राप्त होती है।

जो जातक माता बगलामुखी के 108 नामों का निष्काम भाव से चिंतन करता है उसके समस्त सांसारिक कार्य माँ की इच्छा से पूर्ण होते हैं और उन्हें इस भवसागर से मोक्ष की प्राप्ति होती है। माँ बगलामुखी 108 नाम पढ़े और माँ भगवती के आशीर्वाद से जीवन में आने वाली सभी कठिनाइयों से मुक्ति पाएं।

1. ॐ बगलायै नमः।
oṃ bagalāyai namaḥ।
2. ॐ विष्णुवनितायै नमः।
oṃ viṣṇuvanitāyai namaḥ।
3. ॐ विष्णुशङ्करभामिन्यै नमः।
oṃ viṣṇuśaṅkarabhāminyai namaḥ।
4. ॐ बहुलायै नमः।
oṃ bahulāyai namaḥ।
5. ॐ वेदमात्रे नमः।
oṃ vedamātre namaḥ।

6. ॐ महाविष्णुप्रस्वै नमः।
oṃ mahāviṣṇuprasvai namaḥ।
7. ॐ महामत्स्यायै नमः।
oṃ mahāmatsyāyai namaḥ।
8. ॐ महाकूर्मायै नमः।
oṃ mahākūrmāyai namaḥ।
9. ॐ महावाराहरूपिण्यै नमः।
oṃ mahāvārāharūpiṇyai namaḥ।
10. ॐ नरसिंहप्रियायै नमः।
oṃ narasiṃhapriyāyai namaḥ।

11. ॐ रम्यायै नमः।
oṃ ramyāyai namaḥ।
12. ॐ वामनायै नमः।
oṃ vāmanāyai namaḥ।
13. ॐ बटुरूपिण्यै नमः।
oṃ baṭurūpiṇyai namaḥ।
14. ॐ जामदग्न्यस्वरूपायै नमः।
oṃ jāmadagnyasvarūpāyai namaḥ।
15. ॐ रामायै नमः।
oṃ rāmāyai namaḥ।

16. ॐ रामप्रपूजितायै नमः।
oṃ rāmaprapūjitāyai namaḥ।
17. ॐ कृष्णायै नमः।
oṃ kṛṣṇāyai namaḥ।
18. ॐ कपर्दिन्यै नमः।
oṃ kapardinyai namaḥ।
19. ॐ कृत्यायै नमः।
oṃ kṛtyāyai namaḥ।
20. ॐ कलहायै नमः।
oṃ kalahāyai namaḥ।

21.ॐ कलकारिण्यै नमः।
oṃ kalakāriṇyai namaḥ।
22. ॐ बुद्धिरूपायै नमः।
oṃ buddhirūpāyai namaḥ।
23. ॐ बुद्धभार्यायै नमः।
oṃ buddhabhāryāyai namaḥ।
24. ॐ बौद्धपाखण्डखण्डिन्यै नमः।
oṃ bauddhapākhaṇḍakhaṇḍinyai namaḥ।
25. ॐ कल्किरूपायै नमः।
oṃ kalkirūpāyai namaḥ।

26. ॐ कलिहरायै नमः।
oṃ kaliharāyai namaḥ।
27. ॐ कलिदुर्गतिनाशिन्यै नमः।
oṃ kalidurgatināśinyai namaḥ।
28. ॐ कोटिसूर्यप्रतीकाशायै नमः।
oṃ koṭisūryapratīkāśāyai namaḥ।
29. ॐ कोटिकन्दर्पमोहिन्यै नमः।
oṃ koṭikandarpamohinyai namaḥ।
30. ॐ केवलायै नमः।
oṃ kevalāyai namaḥ।

31. ॐ कठिनायै नमः।
oṃ kaṭhināyai namaḥ।
32. ॐ काल्यै नमः।
oṃ kālyai namaḥ।
33. ॐ कलायै नमः।
oṃ kalāyai namaḥ।
34. ॐ कैवल्यदायिन्यै नमः।
oṃ kaivalyadāyinyai namaḥ।
35. ॐ केशव्यै नमः।
oṃ keśavyai namaḥ।

36. ॐ केशवाराध्यायै नमः।
oṃ keśavārādhyāyai namaḥ।
37. ॐ किशोर्यै नमः।
oṃ kiśoryai namaḥ।
38. ॐ केशवस्तुतायै नमः।
oṃ keśavastutāyai namaḥ।
39. ॐ रूद्ररूपायै नमः।
oṃ rūdrarūpāyai namaḥ।
40. ॐ रूद्रमूर्त्यै नमः।
oṃ rūdramūrtyai namaḥ।

41. ॐ रूद्राण्यै नमः।
oṃ rūdrāṇyai namaḥ।
42. ॐ रूद्रदेवतायै नमः।
oṃ rūdradevatāyai namaḥ।
43. ॐ नक्षत्ररूपायै नमः।
oṃ nakṣatrarūpāyai namaḥ।
44. ॐ नक्षत्रायै नमः।
oṃ nakṣatrāyai namaḥ।
45. ॐ नक्षत्रेशप्रपूजितायै नमः।
oṃ nakṣatreśaprapūjitāyai namaḥ।

46. ॐ नक्षत्रेशप्रियायै नमः।
oṃ nakṣatreśapriyāyai namaḥ।
47. ॐ नित्यायै नमः।
oṃ nityāyai namaḥ।
48. ॐ नक्षत्रपतिवन्दितायै नमः।
oṃ nakṣatrapativanditāyai namaḥ।
49. ॐ नागिन्यै नमः।
oṃ nāginyai namaḥ।
50. ॐ नागजनन्यै नमः।
oṃ nāgajananyai namaḥ।

51. ॐ नागराजप्रवन्दितायै नमः।
oṃ nāgarājapravanditāyai namaḥ।
52. ॐ नागेश्वर्यै नमः।
oṃ nāgeśvaryai namaḥ।
53. ॐ नागकन्यायै नमः।
oṃ nāgakanyāyai namaḥ।
54. ॐ नागर्यै नमः।
oṃ nāgaryai namaḥ।
55. ॐ नगात्मजायै नमः।
oṃ nagātmajāyai namaḥ।

56. ॐ नगाधिराजतनयायै नमः।
oṃ nagādhirājatanayāyai namaḥ।
57. ॐ नगराजप्रपूजितायै नमः।
oṃ nagarājaprapūjitāyai namaḥ।
58. ॐ नवीननीरदायै नमः।
oṃ navīnanīradāyai namaḥ।
59. ॐ पीतायै नमः।
oṃ pītāyai namaḥ।
60. ॐ श्यामायै नमः।
oṃ śyāmāyai namaḥ।

61. ॐ सौन्दर्यकारिण्यै नमः।
oṃ saundaryakāriṇyai namaḥ।
62. ॐ रक्तायै नमः।
oṃ raktāyai namaḥ।
63. ॐ नीलायै नमः।
oṃ nīlāyai namaḥ।
64. ॐ घनायै नमः।
oṃ ghanāyai namaḥ।
65. ॐ शुभ्रायै नमः।
oṃ śubhrāyai namaḥ।

66. ॐ श्वेतायै नमः।
oṃ śvetāyai namaḥ।
67. ॐ सौभाग्यदायिन्यै नमः।
oṃ saubhāgyadāyinyai namaḥ।
68. ॐ सुन्दर्यै नमः।
oṃ sundaryai namaḥ।
69. ॐ सौभगायै नमः।
oṃ saubhagāyai namaḥ।
70. ॐ सौम्यायै नमः।
oṃ saumyāyai namaḥ।

71. ॐ स्वर्णभायै नमः।
oṃ svarṇabhāyai namaḥ।
72. ॐ स्वर्गतिप्रदायै नमः।
oṃ svargatipradāyai namaḥ।
73. ॐ रिपुत्रासकर्यै नमः।
oṃ riputrāsakaryai namaḥ।
74. ॐ रेखायै नमः।
oṃ rekhāyai namaḥ।
75. ॐ शत्रुसंहारकारिण्यै नमः।
oṃ śatrusaṃhārakāriṇyai namaḥ।

76. ॐ भामिन्यै नमः।
oṃ bhāminyai namaḥ।
77. ॐ मायायै नमः।
oṃ māyāyai namaḥ।
78. ॐ स्तम्भिन्यै नमः।
oṃ stambhinyai namaḥ।
79. ॐ मोहिन्यै नमः।
oṃ mohinyai namaḥ।
80. ॐ शुभायै नमः।
oṃ śubhāyai namaḥ।

81. ॐ रागद्वेषकर्यै नमः।
oṃ rāgadveṣakaryai namaḥ।
82. ॐ रात्र्यै नमः।
oṃ rātryai namaḥ।
83. ॐ रौरवध्वंसकारिणयै नमः।
oṃ rauravadhvaṃsakāriṇayai namaḥ।
84. ॐ यक्षिण्यै नमः।
oṃ yakṣiṇyai namaḥ।
85. ॐ सिद्धनिवहायै नमः।
oṃ siddhanivahāyai namaḥ।

86. ॐ सिद्धेशायै नमः।
oṃ siddheśāyai namaḥ।
87. ॐ सिद्धिरूपिण्यै नमः।
oṃ siddhirūpiṇyai namaḥ।
88. ॐ लङ्कापतिध्वंसकर्यै नमः।
oṃ laṅkāpatidhvaṃsakaryai namaḥ।
89. ॐ लङ्केशरिपुवन्दितायै नमः।
oṃ laṅkeśaripuvanditāyai namaḥ।
90. ॐ लङ्कानाथकुलहरायै नमः।
oṃ laṅkānāthakulaharāyai namaḥ।

91. ॐ महारावणहारिण्यै नमः।
oṃ mahārāvaṇahāriṇyai namaḥ।
92. ॐ देवदानवसिद्धोघपूजितायै नमः।
oṃ devadānavasiddhoghapūjitāyai namaḥ।
93. ॐ परमेश्वर्यै नमः।
oṃ parameśvaryai namaḥ।
94. ॐ पराणुरूपायै नमः।
oṃ parāṇurūpāyai namaḥ।
95. ॐ परमायै नमः।
oṃ paramāyai namaḥ।

96. ॐ परतन्त्रविनाशिन्यै नमः।
oṃ paratantravināśinyai namaḥ।
97. ॐ वरदायै नमः।
oṃ varadāyai namaḥ।
98. ॐ वरदाराध्यायै नमः।
oṃ varadārādhyāyai namaḥ।
99. ॐ वरदानपरायणायै नमः।
oṃ varadānaparāyaṇāyai namaḥ।
100. ॐ वरदेशप्रियायै नमः।
oṃ varadeśapriyāyai namaḥ।

101. ॐ वीरायै नमः।
oṃ vīrāyai namaḥ।
102. ॐ वीरभूषणभूषितायै नमः।
oṃ vīrabhūṣaṇabhūṣitāyai namaḥ।
103. ॐ वसुदायै नमः।
oṃ vasudāyai namaḥ।
104. ॐ बहुदायै नमः।
oṃ bahudāyai namaḥ।
105. ॐ वाण्यै नमः।
oṃ vāṇyai namaḥ।

106. ॐ ब्रह्मरूपायै नमः।
oṃ brahmarūpāyai namaḥ।
107. ॐ वराननायै नमः।
oṃ varānanāyai namaḥ।
108. ॐ बलदायै नमः।
oṃ baladāyai namaḥ।
109. ॐ पीतवसनायै नमः।
oṃ pītavasanāyai namaḥ।
110. ॐ पीतभूषणभूषितायै नमः।
oṃ pītabhūṣaṇabhūṣitāyai namaḥ।

111. ॐ पीतपुष्पप्रियायै नमः।
oṃ pītapuṣpapriyāyai namaḥ।
112. ॐ पीतहारायै नमः।
oṃ pītahārāyai namaḥ।
113. ॐ पीतस्वरूपिण्यै नमः।
oṃ pītasvarūpiṇyai namaḥ।

यह भी पढ़ें

सन्दीप शाह

सन्दीप शाह दिल्ली विश्वविद्यालय से स्नातक हैं। वे तकनीक के माध्यम से हिंदी के प्रचार-प्रसार को लेकर कार्यरत हैं। बचपन से ही जिज्ञासु प्रकृति के रहे सन्दीप तकनीक के नए आयामों को समझने और उनके व्यावहारिक उपयोग को लेकर सदैव उत्सुक रहते हैं। हिंदीपथ के साथ जुड़कर वे तकनीक के माध्यम से हिंदी की उत्तम सामग्री को लोगों तक पहुँचाने के काम में लगे हुए हैं। संदीप का मानना है कि नए माध्यम ही हमें अपनी विरासत के प्रसार में सहायता पहुँचा सकते हैं।

One thought on “बगलामुखी 108 नाम – Baglamukhi 108 Naam

  • Tirthdeo Sikdar

    Bhai pdf dedo download k liye
    108 names

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

हिंदी पथ
error: यह सामग्री सुरक्षित है !!