जय जय सुरनायक – Jai Jai Surnayak Lyrics
पढ़ें “जय जय सुरनायक” स्तुति लिरिक्स। यह ब्रह्मादि देवताओं द्वारा भगवान विष्णु का आव्हान, जिसके बाद भगवान विष्णु ने प्रभु श्री राम के अवतार की घोषणा की। यह छंद तुलसीदास रचित रामचरित मानस के बालकाण्ड से ली गई स्तुति है।
छंद
जय जय सुरनायक जन सुखदायक प्रनतपाल भगवंता।
गो द्विज हितकारी जय असुरारी सिधुंसुता प्रिय कंता॥
पालन सुर धरनी अद्भुत करनी मरम न जानइ कोई।
जो सहज कृपाला दीनदयाला करउ अनुग्रह सोई॥
जय जय अबिनासी सब घट बासी ब्यापक परमानंदा।
अबिगत गोतीतं चरित पुनीतं मायारहित मुकुंदा॥
जेहि लागि बिरागी अति अनुरागी बिगतमोह मुनिबृंदा।
निसि बासर ध्यावहिं गुन गन गावहिं जयति सच्चिदानंदा॥
जेहिं सृष्टि उपाई त्रिबिध बनाई संग सहाय न दूजा।
सो करउ अघारी चिंत हमारी जानिअ भगति न पूजा॥
जो भव भय भंजन मुनि मन रंजन गंजन बिपति बरूथा।
मन बच क्रम बानी छाड़ि सयानी सरन सकल सुर जूथा॥
सारद श्रुति सेषा रिषय असेषा जा कहुँ कोउ नहि जाना।
जेहि दीन पिआरे बेद पुकारे द्रवउ सो श्रीभगवाना॥
भव बारिधि मंदर सब बिधि सुंदर गुनमंदिर सुखपुंजा।
मुनि सिद्ध सकल सुर परम भयातुर नमत नाथ पद कंजा॥
दोहा
जानि सभय सुरभूमि सुनि बचन समेत सनेह।
गगनगिरा गंभीर भइ हरनि सोक संदेह॥
विदेशों में बसे कुछ हिंदू स्वजनों के आग्रह पर हम जय जय सुरनायक (Jai Jai Surnayak) लिरिक्स भजन को हम रोमन में भी प्रस्तुत कर रहे हैं। हमें आशा है कि वे इससे अवश्य लाभान्वित होंगे। पढ़ें जय जय सुरनायक लिरिक्स रोमन में–
Read Jai Jai Surnayak Lyrics
chaṃda
jaya jaya suranāyaka jana sukhadāyaka pranatapāla bhagavaṃtā।
go dvija hitakārī jaya asurārī sidhuṃsutā priya kaṃtā॥
pālana sura dharanī adbhuta karanī marama na jānai koī।
jo sahaja kṛpālā dīnadayālā karau anugraha soī ॥
jaya jaya abināsī saba ghaṭa bāsī byāpaka paramānaṃdā।
abigata gotītaṃ carita punītaṃ māyārahita mukuṃdā॥
jehi lāgi birāgī ati anurāgī bigatamoha munibṛṃdā।
nisi bāsara dhyāvahiṃ guna gana gāvahiṃ jayati saccidānaṃdā॥
jehiṃ sṛṣṭi upāī tribidha banāī saṃga sahāya na dūjā।
so karau aghārī ciṃta hamārī jānia bhagati na pūjā॥
jo bhava bhaya bhaṃjana muni mana raṃjana gaṃjana bipati barūthā।
mana baca krama bānī chāḍa़i sayānī sarana sakala sura jūthā॥
sārada śruti seṣā riṣaya aseṣā jā kahu~ kou nahi jānā।
jehi dīna piāre beda pukāre dravau so śrībhagavānā॥
bhava bāridhi maṃdara saba bidhi suṃdara gunamaṃdira sukhapuṃjā।
muni siddha sakala sura parama bhayātura namata nātha pada kaṃjā॥
dohā
jāni sabhaya surabhūmi suni bacana sameta saneha।
gaganagirā gaṃbhīra bhai harani soka saṃdeha॥
यह भी पढ़े
● हे दुख भंजन मारुती नंदन ● हमारे साथ श्री रघुनाथ ● मंगल भवन अमंगल हारी ● राम सिया राम ● राम रक्षा स्तोत्र अर्थ सहित हिंदी में ● राम स्तुति ● हमारे साथ श्री रघुनाथ ● आत्मा रामा ● दुनिया चले ना श्री राम ● राम न मिलेंगे हनुमान के बिना ● रघुकुल रीत सदा चली आई ● राम जपते रहो काम करते रहो