धर्म

बजरंग दल प्रार्थना – Bajrang Dal Prarthana Lyrics

पढ़ें “बजरंग दल प्रार्थना” लिरिक्स

शिवं शास्वतं रामदूतं बलिष्ठं ।
प्रदीप्ताननं वानराणामघीशं ।
गुणानां निधानं वरं वायुपुत्रं ।
मनोवेगवन्तं नमामो वयं त्वाम् ॥1॥

शुभे वत्सले मातृभूमे नमस्ते ।
त्वमेवासि माता विधात्री घरित्री ।
सदाभारतं भारतं भव्यवर्ष ।
पुनश्चात्र कर्तुम समर्था भवाम ॥2॥

स्वदेशं स्वधर्मम् च पातुं प्रयच्छ ।
बलं साहसं धैर्यमाचार शीलम् ।
विभो देहि चास्मत्कृते त्वं सहर्षम्।
श्रुत ब्रह्मचर्यम् कलाकौशलंच॥3॥

अये वीरस्वामिन् वयं प्रेरिता:स्म:।
त्वया कर्म कर्तुम स्वदेशाय नित्यम।
सुशक्तम् दल स्यादतो हिन्दुयूनां।
वयं सेवका निर्भयास्ते भवाम ॥4॥

बजरंग बली की जय
भारत माता की जय

विदेशों में बसे कुछ हिंदू स्वजनों के आग्रह पर बजरंग दल प्रार्थना को हम रोमन में भी प्रस्तुत कर रहे हैं। हमें आशा है कि वे इससे अवश्य लाभान्वित होंगे। पढ़ें यह बजरंग दल प्रार्थना रोमन में–

Read Bajrang Dal Prarthana Lyrics

śivaṃ śāsvataṃ rāmadūtaṃ baliṣṭhaṃ ।
pradīptānanaṃ vānarāṇāmaghīśaṃ ।
guṇānāṃ nidhānaṃ varaṃ vāyuputraṃ ।
manovegavantaṃ namāmo vayaṃ tvām ॥1॥

śubhe vatsale mātṛbhūme namaste ।
tvamevāsi mātā vidhātrī gharitrī ।
sadābhārataṃ bhārataṃ bhavyavarṣa ।
punaścātra kartuma samarthā bhavāma ॥2॥

svadeśaṃ svadharmam ca pātuṃ prayaccha ।
balaṃ sāhasaṃ dhairyamācāra śīlam ।
vibho dehi cāsmatkṛte tvaṃ saharṣam।
śruta brahmacaryam kalākauśalaṃca॥3॥

aye vīrasvāmin vayaṃ preritā:sma:।
tvayā karma kartuma svadeśāya nityama।
suśaktam dala syādato hinduyūnāṃ।
vayaṃ sevakā nirbhayāste bhavāma ॥4॥

bajaraṃga balī kī jaya
bhārata mātā kī jaya

https://www.youtube.com/watch?v=bbfdtWjV1CA

यह भी पढ़ें

सन्दीप शाह

सन्दीप शाह दिल्ली विश्वविद्यालय से स्नातक हैं। वे तकनीक के माध्यम से हिंदी के प्रचार-प्रसार को लेकर कार्यरत हैं। बचपन से ही जिज्ञासु प्रकृति के रहे सन्दीप तकनीक के नए आयामों को समझने और उनके व्यावहारिक उपयोग को लेकर सदैव उत्सुक रहते हैं। हिंदीपथ के साथ जुड़कर वे तकनीक के माध्यम से हिंदी की उत्तम सामग्री को लोगों तक पहुँचाने के काम में लगे हुए हैं। संदीप का मानना है कि नए माध्यम ही हमें अपनी विरासत के प्रसार में सहायता पहुँचा सकते हैं।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

हिंदी पथ
error: यह सामग्री सुरक्षित है !!