धर्म

भये प्रगट कृपाला दीन दयाला – Bhaye Pragat Kripala

पढ़ें “भये प्रगट कृपाला” लिरिक्स

भए प्रगट कृपाला दीनदयाला,
कौशल्या हितकारी।
हरषित महतारी, मुनि मन हारी,
अद्भुत रूप बिचारी।

लोचन अभिरामा, तनु घनस्यामा,
निज आयुध भुजचारी।
भूषन बनमाला, नयन बिसाला,
सोभा सिंधु खरारी।

कह दुइ कर जोरी, अस्तुति तोरी,
केहि बिधि करूं अनंता।
माया गुन ग्यानातीत अमाना,
वेद पुरान भनंता।

करुना सुख सागर, सब गुन आगर,
जेहि गावहिं श्रुति संता।
सो मम हित लागी, जन अनुरागी,
भयउ प्रगट श्रीकंता।

ब्रह्मांड निकाया, निर्मित माया,
रोम रोम प्रति बेद कहै।
मम उर सो बासी, यह उपहासी,
सुनत धीर मति थिर न रहै।

उपजा जब ग्याना, प्रभु मुसुकाना,
चरित बहुत बिधि कीन्ह चहै।
कहि कथा सुहाई, मातु बुझाई,
जेहि प्रकार सुत प्रेम लहै।

माता पुनि बोली, सो मति डोली,
तजहु तात यह रूपा।
कीजै सिसुलीला, अति प्रियसीला,
यह सुख परम अनूपा।

सुनि बचन सुजाना, रोदन ठाना,
होइ बालक सुरभूपा।
यह चरित जे गावहिं, हरिपद पावहिं,
ते न परहिं भवकूपा।

भए प्रगट कृपाला दीनदयाला,
कौशल्या हितकारी।
हरषित महतारी, मुनि मन हारी,
अद्भुत रूप बिचारी।

विदेशों में बसे कुछ हिंदू स्वजनों के आग्रह पर भये प्रगट कृपाला भए प्रगट कृपाला दीनदयाला (Bhaye Pragat Kripala Din Dayala) को हम रोमन में भी प्रस्तुत कर रहे हैं। हमें आशा है कि वे इससे अवश्य लाभान्वित होंगे। पढ़ें भये प्रगट कृपाला भये प्रगट कृपाला रोमन में–

Read Bhaye Pragat Kripala Lyrics

bhae pragaṭa kṛpālā dīnadayālā,
kauśalyā hitakārī।
haraṣita mahatārī, muni mana hārī,
adbhuta rūpa bicārī।

locana abhirāmā, tanu ghanasyāmā,
nija āyudha bhujacārī।
bhūṣana banamālā, nayana bisālā,
sobhā siṃdhu kharārī।

kaha dui kara jorī, astuti torī,
kehi bidhi karūṃ anaṃtā।
māyā guna gyānātīta amānā,
veda purāna bhanaṃtā।

karunā sukha sāgara, saba guna āgara,
jehi gāvahiṃ śruti saṃtā।
so mama hita lāgī, jana anurāgī,
bhayau pragaṭa śrīkaṃtā।

brahmāṃḍa nikāyā, nirmita māyā,
roma roma prati beda kahai।
mama ura so bāsī, yaha upahāsī,
sunata dhīra mati thira na rahai।

upajā jaba gyānā, prabhu musukānā,
carita bahuta bidhi kīnha cahai।
kahi kathā suhāī, mātu bujhāī,
jehi prakāra suta prema lahai।

mātā puni bolī, so mati ḍolī,
tajahu tāta yaha rūpā।
kījai sisulīlā, ati priyasīlā,
yaha sukha parama anūpā।

suni bacana sujānā, rodana ṭhānā,
hoi bālaka surabhūpā।
yaha carita je gāvahiṃ, haripada pāvahiṃ,
te na parahiṃ bhavakūpā।

bhae pragaṭa kṛpālā dīnadayālā,
kauśalyā hitakārī।
haraṣita mahatārī, muni mana hārī,
adbhuta rūpa bicārī।

यह भी पढ़ें

सन्दीप शाह

सन्दीप शाह दिल्ली विश्वविद्यालय से स्नातक हैं। वे तकनीक के माध्यम से हिंदी के प्रचार-प्रसार को लेकर कार्यरत हैं। बचपन से ही जिज्ञासु प्रकृति के रहे सन्दीप तकनीक के नए आयामों को समझने और उनके व्यावहारिक उपयोग को लेकर सदैव उत्सुक रहते हैं। हिंदीपथ के साथ जुड़कर वे तकनीक के माध्यम से हिंदी की उत्तम सामग्री को लोगों तक पहुँचाने के काम में लगे हुए हैं। संदीप का मानना है कि नए माध्यम ही हमें अपनी विरासत के प्रसार में सहायता पहुँचा सकते हैं।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

हिंदी पथ
error: यह सामग्री सुरक्षित है !!