संतान गणपति स्तोत्र – Santan Ganpati Stotra
“संतान गणपति स्तोत्र” संतान प्राप्ति के लिये एक उत्तम स्तोत्र माना जाता है। कहते हैं कि इस स्तोत्र के पाठ से आप मनचाही संतान प्राप्त कर सकते हैं।
ॐ नमोस्तु गणनाथाय सिद्धिबुद्धि प्रदाय च।
सर्वप्रदाय देवाय पुत्रवृद्धिप्रदाय च॥
गुरुदराय गुरवे गोप्त्रेगुह्यसिताय च।
गोप्याय गोपितशेषभुवनाय चिदात्मने॥
विश्वमूलाय भव्याय विश्वसृष्टिकराय ते।
नमो नमस्ते सत्याय सत्यपूर्णाय शुण्डिने॥
एकदंताय शुद्धाय सुमुखाय नमो नमः।
प्रपन्नजनपालय प्रणतार्ति विनाशिने॥
शरणं भव देवेश सन्ततिं सुद्रढां कुरु।
भविष्यन्ति च ये पुत्रा मत्कुले गणनायक॥
ते सर्वे तव पूजार्थे निरताः स्युर्वरो मतः।
पुत्रप्रदमिदं स्तोत्रं सर्वसिद्धिप्रदायकं॥
॥ श्री गणपति अर्पणं अस्तु ॥
Santan Ganpati Stotram
oṃ namostu gaṇanāthāya siddhibuddhi pradāya ca।
sarvapradāya devāya putravṛddhipradāya ca॥
gurudarāya gurave goptreguhyasitāya ca।
gopyāya gopitaśeṣabhuvanāya cidātmane॥
viśvamūlāya bhavyāya viśvasṛṣṭikarāya te।
namo namaste satyāya satyapūrṇāya śuṇḍine॥
ekadaṃtāya śuddhāya sumukhāya namo namaḥ।
prapannajanapālaya praṇatārti vināśine॥
śaraṇaṃ bhava deveśa santatiṃ sudraḍhāṃ kuru।
bhaviṣyanti ca ye putrā matkule gaṇanāyaka॥
te sarve tava pūjārthe niratāḥ syurvaro mataḥ।
putrapradamidaṃ stotraṃ sarvasiddhipradāyakaṃ॥
॥ śrī gaṇapati arpaṇaṃ astu ॥
यह भी पढ़ें
● गणेश जी के भजन ● अपराजिता स्तोत्र ● गजेंद्र मोक्ष स्तोत्र ● लक्ष्मी नारायण हृदय स्तोत्र ● परमेश्वर स्तोत्र ● मृतसंजीवन स्तोत्र ● अन्नपूर्णा स्तोत्र ● कीलक स्तोत्र ● गंगा स्तोत्र ● दुर्गा आपदुद्धारक स्तोत्र ● उमामहेश्वर स्तोत्र ● महालक्ष्मी हृदय स्तोत्र ● खजराना गणेश मंदिर ● गणपती स्तोत्र अथर्वशीर्ष ● गणेश जी की आरती ● आज बुधवार है ● विघ्नहर्ता ● देवा श्री गणेशा ● सिद्धिविनायक आरती ● तेरी जय हो गणेश ● घर में पधारो गजानंद जी ● एकदंताय वक्रतुण्डाय ● मोरया रे ● तेरी जय हो गणेश ● दीपावली पर निबंध ● गणेश स्तुति ● ऋणहर्ता गणेश स्तोत्र ● गणेश अष्टकम ● गणेश जी के 108 नाम