धर्म

जय जनार्दना कृष्णा राधिकापते – Jaya Janardhana Song

पढ़ें “जय जनार्दना कृष्णा राधिकापते” लिरिक्स

जय जनार्दना कृष्णा राधिकापते
जनविमोचना कृष्णा जन्ममोचना
गरुडवाहना कृष्णा गोपिकापते
नयनमोहना कृष्णा नीरजेक्षणा ॥

जय जनार्दना कृष्णा राधिकापते
जनविमोचना कृष्णा जन्ममोचना

सुजनबांधवा कृष्णा सुंदराकृते
मदनकोमला कृष्णा माधवा हरे
वसुमतीपते कृष्णा वासवानुजा
वरगुणाकरा कृष्णा वैष्णवाकृते ॥

सुरुचिनानना कृष्णा शौर्यवारिधे
मुरहरा विभो कृष्णा मुक्तिदायका
विमलपालका कृष्णा वल्लभीपते
कमललोचना कृष्णा काम्यदायका ॥

जय जनार्दना कृष्णा राधिकापते
जनविमोचना कृष्णा जन्ममोचना

विमलगात्रने कृष्णा भक्तवत्सला
चरणपल्लवं कृष्णा करुणकोमलं
कुवलयेक्षणा कृष्णा कोमलाकृते
तव पदांबुजं कृष्णा शरणमाश्रये ॥

भुवननायका कृष्णा पावनाकृते
गुणगणोज्वला कृष्णा नळिनलोचना
प्रणयवारिधे कृष्णा गुणगणाकरा
दामसोदरा कृष्णा दीनवत्सला ॥

जय जनार्दना कृष्णा राधिकापते
जनविमोचना कृष्णा जन्ममोचना

कामसुंदरा कृष्णा पाहि सर्वदा
नरकनाशना कृष्णा नरसहायका
देवकीसुता कृष्णा कारुण्यांबुधे
कंसनाशना कृष्णा द्वारकास्थिता ॥

पावनात्मका कृष्णा देहि मंगळं
त्वत्पदांबुजं कृष्णा श्यामकोमलं
भक्तवत्सला कृष्णा काम्यदायका
पालिशन्ननू कृष्णा श्रीहरी नमो ॥

जय जनार्दना कृष्णा…
जनविमोचना कृष्णा जन्ममोचना

भक्तदासना कृष्णा हरसुनी सदा
कादुनिंतिना कृष्णा सलहयाविभो
गरुडवाहना कृष्णा गोपिकापते
नयनमोहना कृष्णा नीरजेक्षणा ॥

जय जनार्दना कृष्णा…
जनविमोचना कृष्णा जन्ममोचना
गरुडवाहना कृष्णा गोपिकापते
नयनमोहना कृष्णा नीरजेक्षणा ॥

जय जनार्दना कृष्णा…
जनविमोचना कृष्णा जन्ममोचना

विदेशों में बसे कुछ हिंदू स्वजनों के आग्रह पर यह कृष्ण भजन को हम रोमन में भी प्रस्तुत कर रहे हैं। हमें आशा है कि वे इससे अवश्य लाभान्वित होंगे। पढ़ें यह भजन रोमन में–

Read Jaya Janardhana Krishna

jaya janārdanā kṛṣṇā rādhikāpate
janavimocanā kṛṣṇā janmamocanā
garuḍavāhanā kṛṣṇā gopikāpate
nayanamohanā kṛṣṇā nīrajekṣaṇā ॥

jaya janārdanā kṛṣṇā rādhikāpate
janavimocanā kṛṣṇā janmamocanā

sujanabāṃdhavā kṛṣṇā suṃdarākṛte
madanakomalā kṛṣṇā mādhavā hare
vasumatīpate kṛṣṇā vāsavānujā
varaguṇākarā kṛṣṇā vaiṣṇavākṛte ॥

surucinānanā kṛṣṇā śauryavāridhe
muraharā vibho kṛṣṇā muktidāyakā
vimalapālakā kṛṣṇā vallabhīpate
kamalalocanā kṛṣṇā kāmyadāyakā ॥

jaya janārdanā kṛṣṇā rādhikāpate
janavimocanā kṛṣṇā janmamocanā

vimalagātrane kṛṣṇā bhaktavatsalā
caraṇapallavaṃ kṛṣṇā karuṇakomalaṃ
kuvalayekṣaṇā kṛṣṇā komalākṛte
tava padāṃbujaṃ kṛṣṇā śaraṇamāśraye ॥

bhuvananāyakā kṛṣṇā pāvanākṛte
guṇagaṇojvalā kṛṣṇā naḻinalocanā
praṇayavāridhe kṛṣṇā guṇagaṇākarā
dāmasodarā kṛṣṇā dīnavatsalā ॥

jaya janārdanā kṛṣṇā rādhikāpate
janavimocanā kṛṣṇā janmamocanā

kāmasuṃdarā kṛṣṇā pāhi sarvadā
narakanāśanā kṛṣṇā narasahāyakā
devakīsutā kṛṣṇā kāruṇyāṃbudhe
kaṃsanāśanā kṛṣṇā dvārakāsthitā ॥

pāvanātmakā kṛṣṇā dehi maṃgaḻaṃ
tvatpadāṃbujaṃ kṛṣṇā śyāmakomalaṃ
bhaktavatsalā kṛṣṇā kāmyadāyakā
pāliśannanū kṛṣṇā śrīharī namo ॥

jaya janārdanā kṛṣṇā rādhikāpate
janavimocanā kṛṣṇā janmamocanā

bhaktadāsanā kṛṣṇā harasunī sadā
kāduniṃtinā kṛṣṇā salahayāvibho
garuḍavāhanā kṛṣṇā gopikāpate
nayanamohanā kṛṣṇā nīrajekṣaṇā ॥

jaya janārdanā kṛṣṇā rādhikāpate
janavimocanā kṛṣṇā janmamocanā
garuḍavāhanā kṛṣṇā gopikāpate
nayanamohanā kṛṣṇā nīrajekṣaṇā ॥

jaya janārdanā kṛṣṇā rādhikāpate
janavimocanā kṛṣṇā janmamocanā

यह भी पढ़ें

कृष्ण अमृतवाणीसंतान गोपाल स्तोत्रदामोदर स्तोत्रदामोदर अष्टकमसंतान गोपाल मंत्रजन्माष्टमी पूजा और विधिलड्डू गोपाल की आरतीगोपाल चालीसाश्याम तेरी बंसी पुकारे राधा श्यामबजाओ राधा नाम की तालीअरे द्वारपालों कन्हैया से कह दोश्याम तेरी बंसी पुकारे राधा नाम छोटी छोटी गईया छोटे छोटे ग्वालगोविंद बोलो हरि गोपाल बोलोमेरा आपकी कृपा से सब काम हो रहा हैमेरे बांके बिहारी लालओ कान्हा अब तो मुरली कीभर दे रे श्याम झोली भरदेमैं हूं शरण में तेरी संसार के रचैयाकन्हैया कन्हैया पुकारा करेंगेश्री कृष्ण गोविंद हरे मुरारीराधा चालीसाराधा जी की आरतीमुकुंदा मुकुंदा कृष्णा मुकुंदा मुकुंदासजा दो घर को गुलशन सा मेरे सरकार आए हैंलल्ला की सुन के मैं आईनंद के आनंद भयो जय कन्हैया लाल कीमेरे कान्हाराधे किशोरी दया करो

सन्दीप शाह

सन्दीप शाह दिल्ली विश्वविद्यालय से स्नातक हैं। वे तकनीक के माध्यम से हिंदी के प्रचार-प्रसार को लेकर कार्यरत हैं। बचपन से ही जिज्ञासु प्रकृति के रहे सन्दीप तकनीक के नए आयामों को समझने और उनके व्यावहारिक उपयोग को लेकर सदैव उत्सुक रहते हैं। हिंदीपथ के साथ जुड़कर वे तकनीक के माध्यम से हिंदी की उत्तम सामग्री को लोगों तक पहुँचाने के काम में लगे हुए हैं। संदीप का मानना है कि नए माध्यम ही हमें अपनी विरासत के प्रसार में सहायता पहुँचा सकते हैं।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

हिंदी पथ
error: यह सामग्री सुरक्षित है !!